Home » Sport je fit!

SPORT JE FIT!

Sport je fit!

Beginnen met sporten

Is de motivatie bij jou soms ook ver te zoeken als het over sporten gaat? Heb je echt geen zin om ergens binnen in een muffe sportschool te gaan zitten trainen? Dan is er goed nieuws voor jou:
Je hoeft niet dagelijks intensief te trainen om gezond te blijven of te worden, een half uurtje beweging per dag levert al enorme gezondheidsvoordelen op.

De voordelen van sport zijn al langer bekend en wetenschappelijk bewezen, beweging ligt wel degelijk aan de basis van een gezonde levensstijl! Het is niet alleen belangrijk om een strakker lichaam te krijgen, maar het is ook even belangrijk om je goed in je vel te voelen. Sporten zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest: je kan jezelf ontwikkelen, zowel mentaal als fysiek en je wordt veel fitter. Wanneer je sport beoefend is het vooral belangrijk te luisteren naar je lichaam en je goed voor te bereiden. Plotseling excessief gaan sporten zonder enige vorm van begeleiding kan tot langdurige blessures leiden.

Hieronder kan je begeleidende pakketten vinden die je hulp en ondersteuning kunnen bieden om verantwoord te beginnen sporten zonder dat je uren in de sportschool moet gaan slijten. Deze volledige pakketten zijn samengesteld door ervaren professionals.

Sport is gezond!

Sporten is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt, wie regelmatig sport beoefent merkt allerlei positieve veranderingen in het leven zowel fysiek als mentaal. Mensen met een zittend bestaan hebben meer last van kwalen en aandoeningen, verschillende wetenschappelijke onderzoeken erkennen de voordelen van sporten en regelmatige lichaamsbeweging. Wist je al dat bij een lichte inspanning van 15 minuten je de kans op gezondheidsrisico’s als diabetes type 2 en hart- en vaatziekten verlaagd?

Sporten speelt een belangrijke rol bij afslanken, in het kwijtraken van lichaamsgewicht en het daarna op peil houden. Dat komt doordat regelmatig bewegen het metabolisme verhoogt en daarnaast de spiermassa vergroot waardoor er meer vet wordt verbrand.

Het hart is ook een spier en door regelmatige training wordt die spier sterker gemaakt, waardoor je hart efficiënter gaat pompen door meer bloed per hartslag te verplaatsen. Doordat een getraind hart veel efficiënter werkt wordt er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht en kan dat je leven met enkele jaren verlengen.

De voordelen van beginnen sporten:

Sport en regelmatige lichaamsbeweging bieden tal van voordelen zowel fysiek als mentaal, hieronder kan je de belangrijkste voordelen terugvinden.

 

Fysiek:

 • Kleinere kans op hart- en vaatziekten.
 • Een strakker lichaam.
 • Betere conditie en longfunctie
 • Grotere weerstand en kleinere vatbaarheid voor infecties.
 • Sterkere spieren en gewrichten.
 • Minder risico voor een verhoogde bloeddruk.
 • Verminderde kans op een beroerte.
 • Een betere spijsvertering en verkleinde kans op darmkanker.
 • Sporten helpt om de glucosegehalten van je lichaam op peil te houden.
 • Sporten helpt om het cholesterolgehalte op peil te houden.

Mentaal:

 • Sport kan een belangrijk hulpmiddel zijn om stress te verminderen.
 • Het geeft een prettig gevoel: door intensieve beweging gaat het endorfinegehalte in je lichaam stijgen.
 • Het draagt bij tot een betere concentratie en denkvermogen.
 • Sport kan ook bijdragen tot een betere nachtrust.
 • Een verbeterd zelfvertrouwen en humeur door de verhoogdeproductie van serotonine.

Kortom: Zoals je kan zien is het echt noodzakelijk voor onze gezondheid om regelmatige lichaamsbeweging te hebben. Hiervoor hoef je geen talloze uren intensief gaan trainen. Beginnen met sporten hoeft niet zo erg en tijdrovend te zijn als het lijkt, je kan het gerust in je eigen tempo doen zolang je maar regelmatig beweegt. Er bestaan voldoende begeleidingspakketen en trainingsschema's die je de nodige ondersteuning kunnen bieden. Zoals je zelf kan opmerken: de voordelen van sport en voldoende lichaamsbeweging zijn eindeloos!

DE VETKILLER 320 en 360 WORKOUT