Home » Fitness & Krachttraining

FITNESS & KRACHTTRAINING

fitness & power training

Fitness is een sportactiviteit die gericht is op onder andere het verbeteren van de conditie, vetverbranding, krachttraining en spieropbouw waarbij het eigen lichaam als weerstand kan dienen. Daarnaast kunnen fitnesstrainingen ook ingezet worden voor medische doeleinden. Het wordt meestal beoefend in een sportclub die ingericht is met toestellen, maar men kan ook thuis trainen. Het grote nadeel hiervan is dat de professionele begeleiding ontbreekt en wanneer oefeningen verkeerd uitgevoerd worden kan dit leiden tot blessures.

Niet iedereen heeft altijd tijd of zin om naar de sportschool te gaan. Gelukkig kan je nu ook online talloze pakketten en schema's terugvinden met persoonlijke begeleiding. Hieronder vind je pakketten en trainingsschema's die samengesteld zijn door professionelen die de juiste ondersteuning bieden, zo sta je er niet helemaal alleen voor! Dankzij een trainingsschema op maat weet jij perfect welke oefeningen het beste bij je passen en hoe je ze juist moet uitvoeren.

Droom jij ook van een strak en gezond lichaam?

Hoewel bewegen in de mens zijn oorspronkelijke natuur zit is in onze moderne maatschappij de manier van bewegen sterk veranderd: alles wordt steeds meer geautomatiseerd, we verplaatsen ons steeds meer met de auto, we zitten ook veel meer, hebben geen tijd en zijn sneller moe vanwege de overmatige stress die we dagelijks ervaren. We hebben ook een veel ongezonder voedingspatroon ontwikkeld en eten veel meer verzadigde vetten: denk maar aan fastfood, kant en klare maaltijden, enz.

Regelmatiger sporten en bewegen is dus de boodschap! Fitness en krachttraining bieden voordelen voor het gehele lichaam, je kan iedere spier op een perfecte manier trainen en ook je gewrichten en pezen worden aanzienlijk sterker. In een compleet en volledig fitness schema komen alle afzonderlijke spiergroepen van het lichaam aan bod. Je kan krachttrainingen doen waarvan het gehele lichaam zal profiteren, hierdoor zal je geleidelijk meer kracht gaan opbouwen, je spieropbouw verbeteren en jezelf al snel strakker en fitter voelen.

Ook het hart is een spier en pompt efficiënter bloed en zuurstof door je lichaam wanneer men frequenter gaat sporten. Ook je algemene fitheid zal verbeteren, met een verhoogde weerstand tot gevolg. Regelmatig Fitness of krachttraining beoefenen biedt ook vele voordelen voor je mentale gezondheid: tijdens de training wordt het bloed sneller door je aders gepompt met als gevolg een lagere bloeddruk, een verbeterde bloedcirculatie en minder stress. Bovendien zorgt fitness en krachttraining ook voor verminderde depressieklachten en krijgt je zelfvertrouwen een enorme boost.

Mentale Gezondheid

Naast de fysieke gesteldheid biedt regelmatig bewegen ook voordelen voor je mentale gezondheid. Door te gaan sporten kan je even "je hoofd leegmaken" en zo voel je je veel frisser nadien en beter in staat om na te denken. Sporten in de juiste omgeving zorgt voor plezier en ontspanning, mensen die regelmatig trainen zitten over het algemeen veel beter in hun vel en belanden minder vaak in een depressie. Mensen die sporten en toch in een depressie belanden, herstellen hier in het algemeen vaker en sneller van.

Daarnaast zorgt een fit lichaam voor meer zelfvertrouwen en een hoger gevoel van eigenwaarde. Je goed voelen in je vel, een strak lichaam en meer zelfvertrouwen is iets waar je aan moet werken, fitness en krachttraining kunnen je hier mee helpen.

FIT METHODE STAPPENPLAN

DROOG TRAINEN PROTOCOL MANNEN

Bouw het lichaam van je dromen stappenplan

DROOG TRAINEN PROTOCOL VROUWEN

Bouw het lichaam van je dromen stappenplan

droog trainen vrouwen

SPIERMASSA PROTOCOL MANNEN

Ultieme gids voor spieropbouw

KETTLEBELL WORKOUT MANNEN

Strakke Buikspieren Workout

KETTLEBELL WORKOUT VROUWEN

Strakke Buikspieren Workout